Sarajevska policija je identifikovala i uhapsila četiri osobe osumnjičene za napad na grupu Beograđana u jednom hotelu na Ilidži.

Oni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.

Uhapšeni su E. B. (rođen 2003. godine nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo), A. T. (rođen 1996. nastanjen na području Ilidže), H. D. (rođen 1995. nastanjen na području Ilidže) i E. H. (rođen 2000. nastanjen na području Vogošće), piše Kliks.

Oni su smešteni u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policija nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osoba lakše povređena.

Podsetimo, u sarajevskom naselju Ilidža, gde se održava regionalni dečji turnir u fudbalu, došlo je do napada na Beograđane u hotelu "Hils" u kome su smešteni. Grupa navijača sa fantomkama upala je u hotel i odmah napala muškarca koji je kod sebe imao zastavu FK Zvezdara, učesnika turnira.

Naprskali su ga suzavcem, dok je bio u društvu supruge, a kada su mu roditelji ostale dece skočili u zaštitu, huligani su ih "izvukli" napolje, gde ih je čekalo "pojačanje" od još jedne veće grupe navijače naoružanih noževima i bakljama. Došlo je od tuče...

Jedan član ekspedicije iz Beograda je zadobio ubodne rane.

(Klix.ba)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".