Jedan od najzvučnijih nadimaka na glumačkoj sceni Srbije bilo je nadimak koji je nosio naš glumac Bogoljub Mitić Đoša.

Mnogi su ga zavoleli nakon što je odigrao istoimenu kultnu ulogu u seriji "Porodično blago" nakon koje ga je cela Srbija znala baš tako - kao Đošu, brata Tike Špica iz sela Stajkovce.

Foto: Petar Mitić

 

 

Veliki veseljak i čovek koji je uvek bio spreman za dobru zabavu i šalu u privatnom životu je vodio miran porodičan život. Ipak, sa druge strane bio je upleten u pojedine afere i često je u javnosti davao izjave koje su izazivale smeh ili čuđenje.

Samo oni koji su ga izuzetno voleli znaju da je njegov pravi nadimak bio zapravo Boge Miza, ali je nakon uloge u "Porodičnom blagu" je dobio nadimak Bata Đoša po kojem je bio poznat do svoje smrti.

Foto: Sarić S.

 

 

Bogoljub Mitić došao je iz Vlasotinaca, a rođen je 12. januara 1968. Nikada nije završio glumu zbog čega se vodi kao glumac amater. Mnoge kolege nisu bile blagonaklone zbog ove činjenice, ali se on na te komentare nije obazirao.

Reditelj Siniša Pavić je najzaslužniji za uspon njegove karijere zato što mu je upravo on poverio ulogu čuvenog Đoše koja ga je proslavila.

Iznenadna smrt ovog fenomenalnog glumca iznenadila je mnoge, a najviše članove njegove najuže porodice. Glumac se nekoliko dana pred smrt žalio na prehladu, a tog kobnog jutra ga je mrtvog u krevetu pronašla ćerka Natalija. 

 

 

– Ja sam ga videla i znala da je gotovo, ali i pored toga pokušavala sam da ga reanimiram. Vrištala sam, komšije su me čule i došle u pomoć. Ipak, čim je došla hitna, mogli su da konstatuju smrt – rekla je ona nakon njegove smrti za Blic.

Ona je danas lepa mlada devojka, koja se ne pojavljuje u javnosti, ali zahvaljujući društevenim mrežama možemo da vidimo kako ona danas izgleda. 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".