1. Rak

Rakovi zauzimaju ovu neugodnu poziciju na listi zbog svoje preosetljivosti. Preterano reagovanje na stvari je razlog zašto nisu poznati po tome što donose veoma inteligentne i logične odluke.

Pripadnici ovog horoskopskog znaka će donositi odluke i reagovati pre nego što budu imali sve činjenice jer prate svoje emocije, a ne činjenice ili znanje. Pozitivno je to što zauzimaju vodeću poziciju među najsrećnijim horoskopskim znacima.

Foto: Profimedia

 

Takođe, astrolozi ističu da Rak ima neverovatne instinkte i odlično emocionalno pamćenje. U stvari, oni se veoma dobro kotiraju na listi emocionalno najinteligentnijih znakova zodijaka. Međutim, činjenica da sve emocionalno procenjuju uskraćuje im objektivnost koju pokazuju najintelektualniji horoskopski znaci koji postoje.

2. Strelac

Obično se ljudi pod ovim znakom Zodijaka smatraju malo samozadovoljnim. Ironično, oni takođe imaju tendenciju da budu pomalo neodlučni, a poznato je da se slabo pokazuju kada je u pitanju zauzimanje za sebe.

Foto: Profimedia

 

Ovi atributi su učinili da izgledaju manje inteligentni. Ali imaju jednu prednost – prilično su dobri u sagledavanju 'šire slike'. Ipak, obično su u nedoumici da saznaju detalje, zbog čega zauzimaju ovu poziciju na ovoj listi.

Na sreću, Strelčevi su takođe najviše okrenuti avanturi od svih horoskopskih znakova.

Foto: Profimedia

 

3. Ovan

Što se inteligencije tiče, Ovan je misterija. Ovaj horoskopski znak pokazuje i inteligenciju i glupost.

NJihova nevinost ih čini slatkim, a njihova nesposobnost da stvari shvate ozbiljno čini da izgledaju kao da su zabavni. Međutim, istina je da im nedostaje emocionalna inteligencija da razumeju druge, zbog čega se uvek olako slažu.

Iako Ovnovi mogu izgledati uzbudljivo i ekscentrično zbog svoje impulsivnosti, ovim pripadnicima  takođe nedostaje pravilno rasuđivanje. Loše odluke i strašni zaključci, stoga, imaju tendenciju da ih prate gde god da stignu.

Ipak, ovo je jedan od najlepših horoskopskih znakova, što znači da su prilično popularni uprkos ovom nedostatku.

Foto: Profimedia

 

4. Vaga

Vaga može izgledati inteligentno, ali obično je to ograničeno na njihovu sposobnost da manipulišu drugim ljudima, a sve zahvaljujući njihovoj prirodnoj sposobnosti da razumeju emocije ljudi. Vaga želi savršenstvo i može ići na gluposti da ga postigne.

Međutim, Vage su poznate po svojoj sposobnosti da uravnoteže situacije i razreše svađe, iako bi mogle da koriste podmukle tehnike da bi stvorile mir. Ali neodlučnost ih često čini manje inteligentnim. Oni nikada ne žele da donesu lošu odluku, jer su perfekcionisti. A ako to urade, možda će neko vreme požaliti.

5. Lav

Lavovi su preterano egocentrični, i idu do krajnjih granica da bi sve osvojili. Ova poslednja osobina je ono što im donosi mesto na ovoj listi.

Lav će pokušati da bude sve što može samo da bi dobio divljenje i pažnju, a to često znači da radi mnogo glupih stvari, što objašnjava zašto Lavovima pripada mesto na listi najglupljih horoskopskih znakova.

Foto: Profimedia

 

Dobra strana je u tome što je poznato da se upuštaju u korak i uče iz ovih iskustava. Međutim, čak i tokom vremena, ovo iskustvo ih ne oslobađa detinjstva, a oni i dalje sve vreme rade gluposti. Otuda nije ni čudo što su jedan od najomraženijih horoskopskih znakova i među najljubomornijim horoskopskim znacima, prenosi "Informer".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".