Prvi put je pred kamere izašla u saradnji sa producentom Savom Jovanovićem, sa kojim je usko sarađivala dok se bavila manekenstvom i snimila pilot za emisiju "Muzička top lista".

Jovanović ju je ohrabrio da konkuriše za lice na sportskoj televiziji Sport klub na kojoj je radila od 2011. do 2014. godine, kada je prešla na Radio-televiziju Srbije (RTS).

Kako je prve televizijske korake napravila na televiziji Sport Klub, od 2011. godine radila je kao urednik i voditelj emisije o sportskim aktuelnostima koja se emitovala uživo svakog dana.

Foto: Jutjub printskrin/K1 Televizija

 

Godine 2014. dobija poziv od Nikole Mirkova, V. D. Direktora Radio televizije Srbije, prihvata poslovnu ponudu i postaje deo Zabavnog programa RTS-a.

U okviru Zabavnog programa biva angažovana i u Sportskoj i u Zabavnoj redakciji. Najpre, u emisijama Sportski dnevnik, a potom i Nedeljno popodne. Danas je isključivo vezana za zabavni program RTS-a.

Foto: Printskrin RTS

 

Na RTS-u trenutno vodi kviz Ja volim Srbiju i emisiju Luda noć. Vodila je Jutarnji program od 2016. godine pa sve do kraja 2019 godine. 2018, 2019. i 2020. je bila među voditeljima Beovizije, srpskog izbora za predstavnika na Pesmi Evrovizije.

Dragana Kosjerina je rođena 1987. godine u Sarajevu, odakle se sa pet godina preselila u Beograd. Prvo se bavila manekenstvom, svoju karijeru je započela u 17. godini. Nakon niza uspeha, 2004. je osvojila titulu Miss Teen i bila je jedan od top modela agencije Models.

Želela je da bude stomatolog i iako je završila Zubotehničku školu kao odličan đak, odlučuje da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu, međutim u tome ne uspeva, pa se upisuje na Fakultet za kulturu i medije, na kojem uspešno diplomira, a potom završava master akademske studije pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".