Srpski dečak Stefan Stojanović i njegov rođak Miloš Stojanović ranjeni su u Gotovuši kod Štrpca, dok su se vraćali kući iz šume gde su išli po badnjak, kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Foto: Kosovo onlajn

 

 

Među poznatim ličnostima koje su se odazvale ovoj humanitarnoj akciji je bio poznati pevač Aleksandar Cvetković, poznatiji kao Sale Tropiko. Ekipa portala Srbija Danas našla se na licu mesta i razgovarala je sa pevačem.  On je otkrio gde se nalazio u trenutku kada je saznao da su srpski dečaci ranjeni i kako je reagovao na ovu situaciju.

- Bio sam u Budvi i jako sam se rastužio, to je nenormalno šta se radi. Da kao mali doživiš takvu sudbinu, na mestu koje je takvo, to je baš tužna stvar. Svi smo srcem uz njih. Ovde smo da bismo prikupili tu pomoć koja je njima neophodna. NJima je prvenstveno potrebno da znaju da smo mi svi tu za njih - rekao je Sale, a zatim prokomentarisao zašto se mnoge njegove kolege nisu odazvale ovoj humanitarnoj akciji i zašto izbegavaju da komentarišu dešavanja na Kosovu.

Foto: Printskein Jutjub/Tropico Band

 

 

- To je do ljudi definitivno. Da li nemaju empatiju ili se boje ne znam čega. To nije u redu. Svaki čovek treba da pomogne, kad se nekome nešto loše desi, a kamoli kad se dešava u našoj zemlji i kada im je potrebna pomoć - rekao je Sale, a onda se u razgovor umešao organizator ove humanitarne akcije:

- Juče smo se nas dvojica videli i čuli smo se putem video poziva sa Milošem, starijim dečkom koji bio upucan. Čak mu je (Sale) otpevao pesmu kada ga je video na pozivu. Dečko se oduševio i bio je mnogo srećan. Ja sam vlasnik ove kafane i retko je da neko ovako izađe u susret - rekao je organizator, a onda je Sale prokomentarisao kako je on doživeo taj poziv:

- Baš je bilo emotivno. Čudna neka situacija. Nisam plakao, bio sam srećan kada sam video njegovu sreću na licu, kada je ugledao nas dvoje zajedno - rekao je Sale.

(Srbija Danas)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".