Devojčica stara oko godinu dana pronađena je noćas u kolicima na trotoaru u Zmaju Jovinoj ulici u Kragujevcu, potvrdili su za RTS u Policijskoj upravi u tom gradu. Iz Centra za socijalni rad "Solidarnost" saopštili su da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja.

U Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu noćas oko 2.45 jedan prolaznik je na trotoaru naišao na kolica sa bebom starom oko godinu dana, ženskog pola.

Kontaktirao je policiju, a ekipa Hitne pomoći je izašla na lice mesta, zbrinula devojčicu i prevezla je na odeljenje Pedijatrije kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.

Iz Policijske uprave Kragujevac su za RTS saopštili da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i da je dalje postupanje u ovom slučaju u nadležnosti Centra za socijalni rad "Solidarnost".

Iz Centra "Solidarnost" su saopštili za RTS da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja.

Naglašavaju da će u nastavku rada na ovom slučaju preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti, u najboljem interesu deteta.

Kako RTS nezvanično saznaje, nadležne službe su identifikovale majku deteta, koja je navodno ostavila devojčicu ocu ispred zgrade u kojoj živi.

(RTS)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".