Iako se o njoj oduvek govorilo kao o velikoj zavodnici, Neda Ukraden (72) samo jednom je odlazila pred oltar. Supruga Milana Bilbiju upoznala je kada je imala samo 18 godina, dok je on bio 14 godina stariji.

Foto: ATA images

 

 

Venčali su se nakon 10 godina ljubavi i dobili ćerku Jelenu, a u braku su proveli tri godine.

- Bilo mi je tek 18 godina kada smo se upoznali. Zabavljali smo se 10 godina, a u braku proveli samo tri. Bio je moja prva velika ljubav. Naše zabavljanje se strašno odužilo, venčali smo se posle deset godina veze. Željna slobode, jer sam rasla uz oca koji je bio strog i patrijarhalno nastrojen, praktično sam iz jednog 'ropstva' prešla u drugo. A ja sam neko kome je potrebna sloboda, autohtonost, mogućnost samostalnog odlučivanja - ispričala je svojevremeno pevačica za "Hello", a društvenim mrežama kruži jedna njena porodična fotografija sa ćerkom i bivšim mužem.

- Kada smo dobili dete, našoj sreći nije bilo kraja. Svili smo gnezdo u novom stanu ali su, uprkos velikoj ljubavi, naši različiti karakteri i navike uslovili rastanak. Kada je počela erozija svega što nas je vezivalo, želela sam da okončam brak, kako detetu ne bismo priređivali scene koje nisu lepe. Zadržali smo uzajamno poštovanje, ostala sam mu veran prijatelj do poslednjeg dana, pomagala koliko sam mogla i uvek gajila međusobnu ljubav između njega i ćerke, koju je obožavao - istakla je tom prilikom Neda, koja je nedavno otkrila i zbog čega se nakon razvoda od Milana više nije udavala.

 

 

- Moja lepota i karakter su kombinacija koja je privlačila sve moje udvarače, ali nisam ostvarila drugi brak, nisam rodila još jedno dete jer sam jako odgovorna. Neke žene imaju po 100 brakova, veza i razvoda, ali budući da imam dete, drugačije sam gledala na sve to. Svaki razvod je emotivni rez za dete. Otac je obožavao Jelenu i ona njega, i nastojala sam da to negujem. Htela sam da njenog oca sačuvam u njenom životu, jer nije dete krivo što su propala moja očekivanja vezana za muškarca za kog sam se udala. Svaka sledeća priča je bila vaganje, pitala sam se kako će dete koje je bilo obasipano ljubavlju od baka, tetaka, oca i cele rodbine prihvatiti to novo okruženje. Moje veze su bile van grada u kom sam živela, a pomisao da treba da se selim je umnogome uticala na to da se ne udam i ne ostvarim novu porodicu. Zbog Jelene se nisam drugi put udala, a danas sam jako ponosna na nju i na to što se nije ugledala na majku i nema samo jedno dete. Na listi mojih prioriteta uvek i prvo je moja porodica, pa moj posao - rekla je pre nekoliko meseci pevačica za "Alo", u emisiji "Milizam".

Neda je prošle godine objavila svoju autobiografiju pod nazivom "Zora je svanula" u kojoj je, između ostalog, pisala i o svojim ljubavima.

- Da je moj bivši muž živ, sigurno bi bio ponosan. Ono što sam pisala o muškarcima koje sam volela nikako nije uvredljivo. Zapravo, sve su to bile prave ljubavi, niko tu nikoga nije molio za ljubav - rekla je pevačica za "Grand Online" nakon što je izdala knjigu.

Foto: Instagram printskrin/neda.ukraden

 

 

Milan Bilbija preminuo je 2013. godine u Crnoj Gori, gde je i sahranjen, a on i Neda bili su u prijateljskim odnosima do kraja njegovog života. Međutim, pevačica je bila sprečena da otputuje na njegovu sahranu jer je morala da ostane u Beogradu da čuva unuke, bliznakinje Nedu i Aleksandru.

- Tužna sam što nisam mogla da odem na sahranu s mojom Jelenom. Morala sam da ostanem kod kuće s Pecom (zetom, prim. aut.) da čuvam bliznakinje. Devojčice su prilično nemirne i zet ne bi mogao s njima sam da izađe na kraj. Milan je bio sjajan otac. Družili smo se svakog leta u Crnoj Gori - rekla je tada Neda za "Kurir", a Jelena Bilbija je godinu dana nakon očeve smrti rodila i treće dete, sina Dušana.

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".