- Bio je jedan od boljih boksera Radničkog ali u u onoj velikoj Jugoslaviji. Bio je u kategoriji Marjana Beneša, velter, tu je bila i najveća konkurencija. Retki su mečevi koje je izgubio, otuda i nadimak „Metlica“, jer je čistio sve po ringu. NJego život je jedna tužna priča, jedna od onih koju proživljavaju bokseri posle završetka karijere – kazao nam je Santrač.

Uz Santračevu saglasnost objavljujemo priču koju je sa pokojnim Miomirom objavio pre tri godine na portalu „Niške Vesti“ i ustupio nam njegove fotografije.

- Ostao je u sećanju još malog broja ljubitelja plemenite veštine. Postoji samo u svojim uspomenama i albumu požutelih slika. Ja, očaran oblakom belim, gledam kako nestaje daljina i pitam se da li ima još vremena za snove. Sećanje leti prostranstvom gde se smenjuju svetlost i tama i pitam se, da li smo spremi i posvećeni da o prošlosti saznamo i nešto više. On to zaslužuje. Miomir Metlica Marjanović. Nije ni lsutio da će njegov život biti tako povlašćena stvarnost i da će životu dati više nego što će od njega uzeti.

Foto: Novosti

 

- Ja sam sa porodicom došao u Niš došao sa samo četiri godine, čega se naravno ne sećam, ali tako je krenulo odrastanje do dečačkih dana i rodila se ljubav prema sportu. Počeo sam sa fudbalom u niškom Železničaru a kako vrlo talentovan ali strog trener nije trpeo loše ocene ja napuštam fudbal. Išao sam u školu „Maršal Tito“ i tamo Sokolana i treninzi boksera. Brzo sam zaboravio loptu i zavoleo rukavice – govorio je „Metlica“.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".