Kako nezvanično saznajemo on se na saslušanju branio rečima da nije želeo nikoga da ugrozi. 

- Pištolj i ništa od oružja nije moje, već pripada drugom čoveku čije ime ne želim da kažem. Poneo sam ga to veče sa sobom da bi ga sklonio od dece - rekao je navodno Lazar B. na saslušanju i dodao:

- Što se tiče mladića koji kažu da sam im pretio, oni već duže vreme maltretiraju devojčice i devojke na Altini. Tom prilikom u autobusu su uznemiravali jednu devojčicu u autobusu. Želeo sam njoj da pomognem, bez namere da ugrozim sigurnost mladića. Hteo sam samo da ih uplašim - rekao je, kako kaže izvor Informera upoznat sa slučajem,između ostalog osumnjičeni.

Naime, u Visem javnom tužilaštvu u Beogradu 7. januara je saslušan Lazar B. zbog sumnje da je 5. januara oko 22.30 sati u autobusu na liniji 71 neovlasćeno nosio pištolj, marke "crvena zastava" i da je njime petio mladićima romske nacionalnosti, kao i jer je u svom stanu neovlasćeno držao ručnu bombu, i oko 200 komada municije.

- Osumnjičeni je na saslušanju delimično potvrdio navode krivične prijave i naredbe o sprovođenju istrage, navodeći da nije zeleo nikome da ugrozi sigurnost - saopštilo je Tužilaštvo.

Na teret mu se stavljaju dva krivična dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivinh materija, kao i krivično delo Ugrožavanje sigurnosti.

(Informer)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".