Bart je boa konstriktor, dugačak je 1.2 metra i otkriven je u torbi na aerodromu. Vlasnica ga je stavila u ručni prtljag i htela je sa njim da se ukrca na let koji je polazio sa Tampa Internešnal Aerodroma na Floridi.

Zaposleni su najprije bili prilično zbunjeni. Videli su debelo uže u prtljagu, koje se pomerilo. Zbog toga su ženu odmah zamolili da otvori kofer. Kad je zmija otkrivena, vlasnica je pokušala da objasni kako je njen ljubimac životinja za emocionalnu podršku, ali to nikoga nije zanimalo.

Aviokompanije ne dozvoljavaju da se zmije nose u ručnom prtljagu. Zapravo, mali broj njih uopšte dozvoljava transport ovih gmazova, ali traži da se u tim slučajevima poštuju pravila. To znači da životinja putuje u kavezu iz kojeg ne može da pobegne, a vlasnik treba takav prtljag da preda (i plati) sa jasnom naznakom ko je unutra.

Department za prevoz je pre dve godine doneo odluku kojom se ljudima zabranjuje da na letove vode životinje koje su im emocionalna podrška. Jedini koji smeju na let sa svojim vlasnicima su psi pomagači, ali svi drugi mogu da se voze samo kao posebno plaćen prtljag, odvojeno od svojih vlasnika. No, može i to da se završi spektakularno loše: nedavno je jedan pas tako poslat na drugi kraj sveta, jer su ga zaposleni zamenili sa drugim psom koji je iz iste vazdušne luke u to vreme putovao negde drugde. Psi su na kraju proveli daleko više vremena na letovima i čekajući na aerodromima sasvim sami, u svojim transporterima, što im je stvorilo traume za koje pseći bihevioristi veruju da će trajati do kraja njihovih života. Naravno, postoje i brojne kompanije koje uopšte ne primaju kućne ljubimce na let.

U zadnje vreme radnici na aerodromima pronalaze više ljubimaca u prtljagu neko ikad pre. U novembru prošle godine jedna je mačka pronađena u ručnom prtljagu na njujorškom aerodromu DŽon Kenedi. Ispostavilo se da čovek u čijem je kovčegu mačka uopšte ne zna da je ona tamo - bio je u gostima kod porodice koja ima mačku, a ona se uvukla u kovčeg i tamo odlučila da spava.

Posle otkrića, zaposleni na aerodromu su nazvali vlasnike, koji su odmah došli po nju. Mačka je bila živa, zdrava i ni najmanje uznemirena zbog haosa koju je izazvala. Reklo bi se, zapravo, da se jako dobro zabavila i da bi to opet učinila.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".