Zašto se odlučio na tragični čin, verovatno nikada i nikome neće biti poznat, te ostaju samo nagađanja i pretpostavke.

Zvaničnih informacija nakon policijskig uviđaja na mestu tragedije nema, osim potvrde da se radi o samoubistvu i da se u takvim slučajevima policija ne oglašava.

Kako saznajemo nesrećni Boba, kako su ga svi u selu oslovljavali, bio je bajker, a navodno u poslednje vreme imao je bračnih problema i navodno ga je nedavno napustila supruga i sa sobom odvela jedno, od troje dece.

 - Jako tužna i potresne priča, znala sam tog mladića, ništa u njegovom ponašanju nije navodilo da će sam sebi presuditi - priča meštanka sela Aradac, uz napomenu da su svi u Aradcu u šoku i nevereci.

Kako su nam potvrdili još neki meštani, po selu kruži priča da se Slobodanova sestra baš na Božić porodila u Nemačkoj gde živi i da je on sa drugarima slavio u kafiću u Aradcu, a onda se u večernjim satima čulo šta je uradio.

Sahrana Slobodana S. je danas, ponedeljak 9. januara u 13 časova na lokalnom pravoslavnom groblju u selu Aradac.

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

(Informer)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".