1. Devica 

Devica je najveći hipohondar Zodijaka. Najčešće ćete je sresti u Domovima zdravlja i bolnicama. Stalno ide na neke preglede i umišlja da je bolesna. U nekim slučajevima to može preći i u opsesiju.

Zato stalno čisti svoj dom, svako malo pere ruke, boji se virusa, bakterija, obavezno se vakciniše protiv gripe i zatvara se u kuću kada krene val bolesti – od crevnih viroza do virusnih oboljenja. I kada vam treba pomoć jer imate visoku temperaturu, neka vam ne pada napamet pozvati Devicu. To bi je čak moglo i uvrediti.

Foto: Profimedia

 

2. Vaga

Vage su odmah iza Devica po umišljanju bolesti. Nisu paničari kad je u pitanju zdravlje, no zdravstvene smetnje i sklonost umišljanju bolesti im pomaže u nečemu. Reč je o privlačenju pažnje. Pogledaj me, pomozi mi, budi uz mene, voli me – bolest Vagama služi iz tih razloga.

Stoga će nekad kašalj pretvoriti u ozbiljan bronhitis, a temperaturu u opasnu upalu pluća, nadajući se da će oni koji su joj bitni potrčati prema njoj i paziti ju i maziti. No doktoru neće otići, osim ako stvari ne odu predaleko. Reći će, nije to ništa, proći će, samo budi uz mene, to me leči.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".