REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za područje Srbije na olujnu košavu koja će duvati u ponedeljak, odnosno sutra, 9. januara.

Pred nama je sedmica sa čestom kišom, ali stiže nam i sneg koji će se osim na planinama zabeleti i u gradovima. 

- U ponedeljak, 9. januara će duvati jaka i olujna košava sa najjačim udarima na jugu Banata preko 24 metara u sekundi,  a u Beogradu do 17 metara u sekundi. U utorak, 10. januara vetar u skretanju na umeren i jak severozapadni - navodi RHMZ u upozorenju.

U posebnoj najavi navodi se da nas u sedmici pred nama čeka promena vremena. Biće česta naoblačenja sa kišom, na planinama sa snegom.

Foto: printskrin RHMZ

 

 

- U ponedeljak naoblačenje s kišom. Više padavina biće u drugom delu dana. Duvaće jaka i olujna košava. U utorak,  vetar u skretanju na umeren i jak, severozapadni, a usled pada temperature kiša će preći u sneg prvo na planinama, a krajem dana i u toku noći ka sredi  i u nižim delovima jugozapadne i jugoistočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 10 cm u nižim predelima i od 10 do 30 cm na planinama. U ostalim krajevima postepeni prestanak padavina, a u Vojvodini i delimično razvedravanje - navodi RHMZ.

Dodaje da će u sredu biti umereno do potpuno oblačno, suvo i hladnije uz slabljenje vetra, a mešovite padavine (kiša i sneg) očekuju se samo još ujutro i pre podne na jugoistoku Srbije.

- U četvrtak, 12. januara ujutro i pre podne na severoistoku kratkotrajna kiša, a posle podne u svim krajevima delimično razvedravanje. U petak, 13. januara suvo, a novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom očekuje se narednog vikenda - 14. i 15. januara - navodi RHMZ

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".