Narednih dana, meteorolozi najavljuju i dalje visoke temperature i izuzetno toplo vreme za ovo doba godine, u pojedinim krajevima i do 15 stepeni. Vernici s razlogom brinu. Uvrežena su verovanja da će godina biti rodna ako na Božić pada sneg ili kiša. U tom slučaju, rodiće sve ono što se okopa motikom.

Sudeći prema vedrom i sunčanom vremenu danas kad vernici i Srpske pravoslavne crkve slave Božić, godina neće biti naročito rodna jer narodna verovanja kažu da će lepo vreme zimi doneti sušu leti.

Sve druge vremenske prilike donose suprotnu godinu, ali ima i onih koji smatraju da će Vaskrs biti beo odnosno da će padati sneg ako Božić bude zelen to jest bez snežnog pokrivača.

U toku noći magla i niska oblačnost, navedeno je u saopštenju. U nedelju ujutro biće mestimično magla i niska oblačnost, koja će se u Vojvodini i po kotlinama zadržavati pre podne, a u Timočkoj Krajini veći deo dana. U ostalim krajevima pretežno sunčano.

Uveče i u toku noći pojačanje južnog i jugoistočnog vetra.

Početkom sledeće sedmice očekuje se jače naoblačenje s kišom.

U ponedeljak će duvati jaka i olujna košava, dok će u utorak vetar biti u skretanju na umeren i jak, severozapadni.
Usled pada temperature, kiša će preći u sneg prvo na planinama, a u utorak uveče i u toku noći i u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača.

U sredu 11. januara očekuje se suvo vreme uz smanjenje oblačnosti.

Nova prolazna naoblačenja s kišom, na planinama sa snegom očekuju se u četvrtak 12. januara i subotu 14. januara, kada će u košavskom području ponovo duvati pojačan jugoistočni vetar, prenosi "Alo".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".