Provaljena je diskontna prodavnica "Dolar dženeral" i "više stvari je ukradeno", saopštila je kancelarija šerifa okruga Polk, dokumentujući navodni incident u izjavi o hapšenju i objavi na Fejsbuku.

Dok su pregledali bezbednosne snimke iz prodavnice, policajci su prepoznali osumnjičenog i  identifikovali ga kao Martina Gonzales-Garsiju, ali vlasti nisu mogle odmah da ga lociraju.

Kasnije tog dana, međutim, usledio je poziv hitnim službama o kojem "niko nije govorio".

Kada su stigli u kuću iz koje je stigao poziv, videli su da u njoj niko ne živi. Policajci su ipak pronašli "neosigurana vrata" i ušli u kuću "da se uvere da je sve u redu".

Tamo su pronašli Gonzales-Garsiju i njegovu devojku Ašjaliz Roldan-Oskasio koji nisu "imali veze sa kućom". 

Gonzales-Garsija je uhapšen zbog navodne provale u tu kuću i prodavnicu, dok je Roldan-Oskasiova optužena za provalu u praznu kuću.

- A onda je usledilo Lizino iznenađujuće priznanje... - saopštila je šerifova kancelarija u objavi na Fejsbuku.

- Rekla je da je pozvala 911 kako bi policija pomogla njoj i Martinu da prenesu stvari iz kuće (one u koju su provalili), a oni su pokušavali da dobiju prevoz do aerodroma, jer su hteli da odu do NJujorka za vikend. Zamenici su im pomogli sa stvarima i odvezli ih, ali ne do aerodroma - saopštila je šerifova kancelarija.

Odvezli su ih u zatvor koji je, kako navodi kancelarija šerifa "ionako mnogo bolji od NJujorka".

Prema izjavi o hapšenju, Gonzalez-Garsija je rekao da je "je počinio provalu u Dolar dženeral  jer je morao da nabavi predmete koje će prodati da bi zaradio novac".

U izjavi se takođe kaže da je Gonzales-Garsija "izjavio da je znao da je ono što je uradio pogrešno, ali da mu je bio potreban novac" i naveo da zna da kuća nije njegova i da nije imao dozvolu da bude unutra, ali da je morao da uđe unutra da bi se sakrio od hladnoće".

(Gardijan)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".