NJemu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Ova mera, kako je za “Novosti” rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, određena mu je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, kao i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti.

Maloletnik je, podsećamo, uhapšen u ponedeljak uveče, ubrzo posle sukoba u centru Bačke Palanke. Tada je nožem teško povređen šesnaestogdišnjak iz Futoga. Dvojica tinejdžera su se, kako saznajemo, našla u Ulici kralja Petra kako bi se raspravili, jer je navodno ovaj iz Bačke Palanke tokom dana maltretirao dečaka iz Futoga.

U centru grada su se našli oko 21 sat i između njih je najpre došlo do verbalnog sukoba, a zatim i fizičkog obračuna. Bačkopalančanin je u jednom trenutku nožem ubo Futožanina u predelu grudnog koša, nanevši mu tešku povredu. Događaj u centru grada, kako saznajemo, posmatrali su njihovi prijatelji, koji će biti saslušani kao svedoci.

Povređeni Futožanin je kolima Hitne pomoći prevezen u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, i nalazi se u jedinici intenzivne nege.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".