PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je teške izazove po pitanju Kosova i Metohije i nabrojao zemlje koje su povukle priznanje tzv. Kosova.

On je dodao da su pred nama teški izazovi po pitanju KiM, i da smo jedva sačuvali mir i stabilnost.

- Nikoga nismo provocirali, osim ako neko ne smatra da je provokacija to što poštujemo naš Ustav i čuvamo građane. Nijedan incident nismo napravili, nijedan pogrešan potez. Mi ne možemo da se suprotstavimo velikim silama, mali smo, velika je Nemačka, Amerika i Evropa... Mi smo mali, ali danas kako stoje stvari u svetu, čak 106 zemalja ne priznaje Kosovo. Svega 94 nedvosmisleno priznaju, tri zemlje niste načisto. Devet je povuklo: Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija, Maldivi - kazao je Vučić.

Dodao je i da čekamo desetu zemlju koja će povući priznanje tzv. Kosova. Vučić je istakao da iako su mu mnogi želeli omču, ali "neće moći da mu je stave". - Što se tiče Kosova i Metohije, mi ne bežimo od svih sporazuma koje smo potpisali. A Albanci beže od svih šest, i nijedan ne mogu da poštuju. Svako nek radi svoj posao. Oni ucene i pretnje, a mi da čuvamo slobodu i nezavisnost, i svoju Srbiju. Neće biti lako, seiriće mnogi u zemlji i inostranstvu. Ali mene samog malog nisu uspeli da slome, a kako će mnoge junake u ovoj zemlji. Neka ja budem prvi bedem, a onda nek udare na junake - kazao je on.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".