Olivera je istakla da će "Pesma za Evroviziju 23" biti održana 1, 2. i 4. marta, kao i da je na konkurs stiglo 200 pesama.

Foto: Jutjub printskrin/Katarina Mihajlović

 

 

Radio-televizija Srbije je konkurs otvorila sa početkom nove evrovizijske sezone 1. septembra, i trebalo je da se završi 15. novembra. No, da li zbog manjka zainteresovanih autora i izvođača ili želje da se dobije nešto više od pristiglih prijava, rok je bio produžen do 1. decembra.

Za ta tri meseca stiglo je 200 kompozicija, što je za 50 više u odnosu na sezonu 2021/2022. Pesme su preslušane i selektovana je lista učesnika, koja se za sada drži u tajnosti. Olivera Kovačević je otkrila da će lista učesnika biti prezentovana posle praznične euforije, i dat je okviran datum 3. januar, ali za sada spiska još uvek nema.

Ono što je poznato jesu datumi održavanja "Pesme za Evroviziju 23". RTS će ostati veran nadmetanju sa dva polufinala i finalom. Polufinala su zakazana za 1. i 2. mart, finale za 4. mart.

Iako se lista učesnika drži u tajnosti, mnogi mediji su se krajem 2022. bavili time koji umetnici se nalaze na nezvaničnom spisku. Fanove su najviše iznenadila imena folk legendi Gordane Goce Lazarević i Dragana Kojića Kebe, dok bi u takmičarsku trku mogli da se vrate Anđela Vujović Angellina, grupa "Gift", Zejna Murkić i iskusna evrovizijska učesnica iz 2014.

Tijana Dapčević. Među onima koji su konkurisali nalaze se i članice akustičnog ženskog trija "Frajle", dok se spekuliše da će svoju pesmu predstaviti i Stefan Zdravković, poznat kao "Princ od Vranje", koji je prošle godine prepustio svoju pesmu upravo Tijani Dapčević.

Šta je od svega navedenog istina, i da li će se neka od navedenih imena naći na finalnoj listi, saznaćemo ovih dana, prenosi Evrovizija.rs.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".