Evroliga je saopštila večeras da argentinski košarkaš Fakundo Kampaco još ne može da igra za Crvenu zvezdu u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, prenosi "Basket njuz".

Kampaco je pre 15 dana potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. On je igrao za srpskog i regionalnog šampiona u ABA ligi protiv Borca i Splita.

Međutim, argentinski košarkaš još nije nastupio za "crveno-bele" u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju pošto Crvena zvezda ima privremenu zabranu registracije igrača za Evroligu.

Foto: KK Crvena zvezda

 

Iz Crvene zvezde su pre nekoliko dana najavili da je beogradski klub uradio sve što je Evroliga tražila i da se očekuje da zabrana bude ukinuta posle novogodišnjih praznika.

Ako zabrana bude ukinuta Kampaco bi mogao da zaigra za "crveno-bele" u narednom kolu Evrolige protiv Valensije, koji je na programu u petak u Španiji.

FOTO: M. Vukadinović

 

- Problem još nije rešen, tako da je i dalje na snazi mera, koju je Crvenoj zvezdi izrekao nezavisni finansijski panel i koji klubu zabranjuje registraciju igrača i trenera. Očekujemo nove informacije najkasnije do sledeće nedelje - navodi se u odgovoru Evrolige sajtu "Basketnjuz".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".