Pripadnici Petog odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom uhapsili su odgovorna lica splava "Freestyler" M. LJ. (1971), D. V. (1976) i M. R. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Oni se sumnjiče da su 31. decembra 2022. godine na splav omogućili prisustvo većeg broja osoba nego što je kapacitet ovog objekta, koji je zbog toga delom potonuo i na taj način ugrozili bezbednost većeg broja ljudi.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Podsećamo, beogradski splav Fristajler je tokom dočeka Nove godine počeo da tone. Policija je evakuisala goste, a nekoliko osoba je dobilo medicinsku pomoć zbog posekotina.

Na teren su bile upućene dve ekipe Hitne pomoći.

Foto: Ž. Knežević

 

U trenutku kad je krenuo da tone, gosti su panično krenuli da istrčavaju napolje kroz vodu, u novogodišnjim toalaletama.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je juče da je, prema njegovim informacijama, razlog potonuća splava što je na njega ušlo dva do tri puta više ljudi nego što treba i da dograđivani pontoni na splavu nisu bili iste izdržljivosti kao prethodni.

Foto: ATA images

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".