Šargarepa, luk ili krompir

Ako ste presolili supu, umak ili gulaš, u jelo dodajte jednu celu glavicu luka, šargarepu ili oguljeni krompir koji će pokupiti višak soli.

Limunov sok ili sirće

Ovo takođe možete da koristite za presoljenu supu, ali budite oprezni. Ovaj trik deluje samo ako ste malo presolili jelo, u suprotnom će rezultat biti preslana i prekisela supa.

Foto: Profimedia

 

Mleko, pavlaka ili jogurt

Presoljeno varivo ili paprikaš takođe možete da pokušate da spasite na ovaj način. Naime, kremasti mlečni proizvodi uspešno neutraliziraju slanoću jela.

Jabuka

Ubacite oguljenu jabuku u jelo, ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u jelu da pokupi so, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite.

Foto: Profimedia

 

Voda

Možete da dodate i vodu, a ako je potrebno da posle toga zgusnete jelo posegnite za malo gustina ili skroba, a možete da dodate i bešamel sos.

Rikota ili mocarela

Ako je u pitanju preslano povrće, kombinujte ga sa blagim sirom poput rikote ili mocarele kako biste ublažili višak soli.

Penušavo vino ili mineralna voda

Ako nemate vremena da popravljate jelo, poslužite ga uz penušavo vino ili mineralnu vodu. Mehurići će, isprati slani ukus ipak omogućiti uživanje u obroku.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".