Gujon boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbima iz Austrije, a otvorio je dopunske škole u Beču, Sankt Peltenu, Braunauu, Gmidenu, Ensu, Štajeru i Lincu.

Otvaranje su pomogle Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Eparhija austrijsko-švajcarska.

Arno Gujon je objavio i utiske preko Instagrama, a uživo je novim đacima u Sankt Peltenu poželeo srećan početak rada.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon)

 

''Početak nove školske godine za naše đake iz Sankt Peltena u Austriji obeležilo je formiranje škole srpskog jezika koju smo osnovali zajedno sa bečkom Prosvjetom.  Večeras, na njihovom prvom času, došao sam da ih pozdravim i poželim srećan početak rada.

Na pitanje male Ivane o tome kako sam tako dobro naučio srpski jezik, moj odgovor je bio i savet upućen svim mališanima u učionici. Srpski jezik se može naučiti lako ali samo uz ogromnu volju i kontinuiran rad.

Bilo je pravo zadovoljstvo otvoriti novu dopunsku školu u Sankt Peltenu i održati prvi čas srpskog jezika u ovom prelepom gradu.'' - napisao je Gujon.

Arno Gujon je započeo svoj odnos sa Srbijom pokretanjem humanitarne organizacije ''Solidarnost za Kosovo'' nakon martovskog pogroma 2004. godine. Naučio je srpski jezik, a 2012. se preselio u Srbiju sa suprugom, srpkinjom, Ivanom i sa dve ćerke.