Obdukcija dvojice nastradalih muškaraca u nesreći kod Pirota pokazala je da postoje tragovi trovanja amonijakom, s tim što turski državljanin ima i teške povrede od pada, saznaje "Blic".

- Obdukcija je pokazala da ima nalaza koji ukazuju na trovanje amonijakom a da li je to bio isključivo uzrok smrti u ovom trenutku se ne zna sa sigurnošću.

Turski državljanin ima i veoma teške povrede kao posledica pada sa visine, kaže naš izvor.

Obdukcija je obavljena u Institutu za sudsku medicinu u Nišu.

Foto: D. Miljković

 

U pitanju je B.J. (74) iz pirotskog sela Sopot, čiji je leš nađen u njegovom vozilu kod ulaza u Pirot, i turski državljanin D.P. (55), čije je telo nađeno ispod nadvožnjaka, nedaleko od pruge na kojoj je kompozicija da amonijakom iskliznula sa šina.

B.J. je bio dugogodišnji kardiološki pacijent a imao je i neurohirurške tegobe pa se spekulisalo da li je amonijak doveo do smrti ili osnovna bolest.

Turski kamiondžija je pao sa nadvožnjaka verovatno u pokušaju da se spasi od oblaka otrovnog gasa koji se pojavio na putu.

Podsetimo do katastrofe je došlo kada se nekoliko železničkih vagona sa amonijakom prevrnulo na pruzi Niš - Dimitrovgrad nakon čega je usledilo isparavanje amonijaka, što je izazvalo i dimnu zavesu na autoputu, a više desetina ljudi završilo je u bolnici zbog udisanja amonijaka.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".