- Obaveštavam javnost Srbije i ne samo Srbije, da smo sinoć general Mojsilović načelnik Generalštaba Vojske Srbije i ja dobili zadatak, nalog od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta da Vojska Srbije do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, sa 1500 na 5000 -  saopštio je Vučević.

On je naveo da će Vojska Srbije imati 5000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

Tih 5.000 vojnika biće spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se suočava naša otadžbina. 

- Tih 5.000 specijalno obučenih vojnika Vojske Srbije biće najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole našu državu i koji žele da naude našem narodu i našim građanima. I Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane će ispuniti taj zadatak koji nam je dao predsednik Republike i do kraja 2023. imaćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju - naveo je Vučević na Instgramu.

Iza nas je još jedan težak dan na severu KiM. Posle rafalne paljbe albanskih specijalaca državni i vojni vrh Srbije je održao sastanak.

Juče su se odmah sastali i predsednik Aleksandar Vučić i premijerke Ane Brnabić sa vojnim vrhom, a načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputio se u Rašku.

Mojsilović je izjavio da je situacija složena i da zahteva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije.

Kfor je potvrdio da je sinoć došlo do pucnjave u Zubinom Potoku, dodajući da u tom incidentu nije bilo povređenih, niti je pričinjena materijalna šteta.

(24sedam)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".