Ovaj predlog sutra bi na sednici Izvršnog odbora FS Srbije trebalo da potvrde članovi tog tela. Kao što je ranije poznato, ove nagrade biće uručene na svečanosti u februaru 2023, kada budu okončani izbori za novog predsednika Saveza.

Foto: RTS printskrin

 

Dragan Stojković Piksi, drugi put uzastopno, a treći put u karijeri poneće nagradu za najboljeg srpskog trenera. Selektor srpske fudbalske reprezentacije na impresivan način izborio je plasman na Svetsko prvenstvo u Katar, afirmisao je nekoliko igrača, obezbedio prolaz u A diviziju Lige nacija, međutim na Mundijalu nije uspeo da ostvari rezultat koji je javnost očekivala. Gotovo da nije imao konkurenciju u godini koja je na izmaku.

Što se fudbalera tiče, Aleksandar Mitrović zaslužio je nagradu. Imao je impresivnu sezonu iza sebe, kako u dresu Fulama, tako i reprezentacije. U dresu nacionalnog tima postao je apsolutni rekorder sa 52 postignuta gola, dok je u Engleskopj srušio rekord star 29 godina koji je držao Gaj Vitingem. Naime, srpski centarfor je dao čak 43 gola u Čempionšipu tokom jedne sezone i postao najbolji strelac u istoriji tog takmičenja. Ovo će mu biti druga nagrada "Zlatne lopte" FSS, pošto je laureat bio 2018. godine.

Foto: Profimedia

 

Jovana Damnjanović, reprezentativka Srbije i fudbalerka Bajerna iz Minhena, bila je najbolja u državnom timu i svom klubu. Srbiji je malo nedostajalo da se kroz kvalifikacije domogne SP. Jovana Damnjanović posebno je blistala u mečevima protiv Nemačke, kada je dala dva veoma lepa gola. Sa Bajernom je igrala u Ligi šampiona.

(Kurir sport)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".