Niz slika, za koje se veruje da je na njima novi unapređeni prototip kineskog borbenog aviona J-20, postao je viralan na internetu. Mnogi već neko vreme očekuju potpuno novu varijantu kineskog nevidljivog lovca J-20.

Međutim, kvalitet fotografija koje su se pojavile na internetu je preslab da bi se potvrdile eventualne promene. Ovaj novi avion, nazvan J-20B, vidi se s modifikovanim okvirom i intrigantnim sličnostima s kineskim borbenim avionom J-35 koji je trenutno u razvoju, piše EurAsian Times, a prenosi net.hr.

Ipak, kvalitet fotografija je preslab da bi se potvrdile eventualne promene napravljene na avionu. Istina je da ova konkretna varijanta nije ista kao varijanta dvoseda J-20, koja se često naziva i J-20B.

Originalni Čendu J-20, "Moćni zmaj", je kineski dvomotorni borbeni avion, pete generacije. "Diskretan" je, smanjena mu je uočljivost (vidiljivost). To treba da mu obezbedi teže otkrivanje, praćenje i hvatanje od strane protivničkih radara i drugih senzora, u toku operacija u vazdušnom prostoru.

Postao je operativan u martu 2017. a prva eskadrila u okviru RVKNOA formirana je februara 2018. godine.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".