Ubica troje Kurda u Parizu rekao je istražiteljima da je njegov motiv bio mržnja prema strancima, saopštila je danas pariski javni tužilac Laur Beku.

Šezdesetdevetogodišnji ubica, od ranije poznat policiji, tokom saslušanja je izjavio da je pljačka njegove kuće 2016. godine pokrenula u njemu lavinu mržnje prema strancima koja je postala patološka, prenosi Rojters.

- Opisao je samog sebe kao depresivnu osobu sa suicidnim mislima i tvrdio je da je poslednji metak sačuvao za samoubistvo posle zločina - dodala je Beku.

Ubistva su počinjena 23. decembra u desetom arondismanu Pariza, blizu kurdskog kulturnog centra Ahmet Kaja i u obližnjim kurdskim radnjama.

Ubijena je jedna žena i dva muškaraca, a troje lakše ranjenih se trenutno nalazi na bolničkom lečenju.

Kulturni centar Ahmeta Kaje je mesto okupljanja Demokratskog centra Kurda u Francuskoj (CDKF), glavnog ogranka kurdskog nacionalističkog pokreta i legalnog predstavnika Radničke partije Kurdistana (PKK), organizacije koja je u ratu sa turskom državom.

Ubistvo je izazvalo nemir u kurdskoj zajednici Francuske, a hiljade ljudi širom zemlje su se juče okupile na skupovima podrške Kurdima.

Na skupu u Parizu došlo je do sukoba grupe demonstranata sa policijom koja je reagovala suzavcem.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".