Pevač Masimo Savić preminuo je u Zagrebu u 61. godini, a vest su na društvenim mrežama podelile njegova supruga Eni i ćerka Mirna.

– Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Masimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno; nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna.

Foto: V. Danilov

 

 

Masimo je rođen u Puli 6. juna 1962. godine. Srednju školu je završio u Zagrebu, gde je i započeo svoju muzičku karijeru. Prvi album “Sjaj u tami” kao vođa grupe Dorian Gray objavio je 1983. godine, a dve godine kasnije drugi album “Za tvoje oči”.

Bio je frontmen grupe Dorian Gray

Masimo je detinjstvo proveo u Istri. S 12 godina otišao u Milano, a nakon toga, brodom iz Đenove, majka i sin krenuli su na putovanje brodom do Australije. U Sidneju je dve i po godine živeo u bogataškoj porodici, gde je njegova majka Elde radila kao vođa posluge jevrejske porodice Moss u elitnom delu grada.

U Sidneju je mali Savić krenuo u Belevu Hil, englesku školu, gde je završio šesti razred, da bi se u sedmom osnovne vratio u Istru. Međutim, u Australiji je bio zaboravio hrvatski, te je ponovo počeo da ga uči kad se vratio.

Godine 1979. Masimo dolazi u Zagreb i upisuje se u treći razred škole Ruđera Boškovića i ubrzo s Brankom Terzićem, Vedranom Čupićem i Emilom Krnjićem osniva grupu Dorian Gray.

"Kopao sam vrtove po Zagrebu"

– Ja sam teško ži­veo u to vre­me. Ja i moj bu­bnjar de­li­li smo je­dnu so­bu, širo­ku ko­li­ko i je­dan kre­vet. Spa­va­li smo za­je­dno u tom kre­ve­tu, a ni­smo ima­li dovoljno da pla­ti­mo so­bu ne­go smo ce­pa­li dr­va sta­roj go­spo­đi. Ko­pao sam vrto­ve po Za­gre­bu ne bi li od go­spo­đa do­bio ode­ću od nji­ho­vih mr­tvih mu­že­va, ko­ju bih ka­sni­je pre­kro­jio da bih na bini izgle­dao ele­gan­tno – otkrio je svojevremeno medijima Masimo.

Bend se raspao 1986. godine i Masimo započinje solo karijeru. Objavio je četiri albuma u saradnji sa Zrinkom Tutićem. Saradnja s njim se završila 1998. godine, a uzlazna putanja karijere počela je 2002, kad je potpisao ugovor s Aquarius Recordsom, koji mu izdaje album “Vještina”, a izdao je i album “Vještina II”. Godine 2011. objavio je veliki hit “Iz jednog pogleda”, koji je na Jutjubu pregledan preko 15 miliona puta. Koncert karijere održao je u Areni Zagreb 5. novembra 2022. godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".