Vanja je sjajnim odbranama uspeo da sačuva svoju mrežu u više navrata i tako je postao miljenik nacije. 

Kako je ranije govorio, ljubav prema fudbalu je nasledio od svog oca Nikole Milinkovića, koji je takođe bio profesionalni fudbaler, ali mu je u mladosti bila bliža košarka zbog majke, Milane Savić, koja je svojevremeno igrala košarku.

Kao i većina današnjih fudbalera Vanja je veliki ljubitelj tetovaža, što se može zaključiti i na prvi pogled. Na svom telu mladi golman ima više tetovaža, a jedna se posebno izdvojila jer nosi moćnu simboliku. 

 

 

Vanja na svom vratu ima istetovirane oči, a kako je nedavno otkrio za domaće mediji, te oči zapravo pripadaju njegovom starijem bratu i reprezentativcu Srbije Sergeju Milinković-Saviću. 

Foto: Profimedia

 

Sergej i Vanja ne kriju svoju vezanost koja potiče još iz detinjstva, a oči koje "čuvaju leđa" golmanu Torina dovoljno govore kakav odnos braća imaju i dan danas. 

 

 

Foto: Profimedia

 

Pored starijeg brata, Vanja ima i mlađu sestru Janu (18), koja je krenula majčinim stopama i igra košarku. 

Podsetimo, Vanja je trenutno golman Torina, u koji je došao još 2017. godine, ali je tek u poslednje vreme uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi. On je prvo partijama u klubu, a potom i fantastičnim odbranama u Ligi nacija ubedio selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija da treba da se nađe na spisku igrača koji putuju na Svetsko prvenstvo u Kataru. 

Braća Milinković-Savić članovi su generacije "zlatnih orlića", reprezentacije Srbije do 20 godina koja je osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. godine.

Foto: MV

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".