Nemili događaj odigrao se na snimanju filma "Rust" u Novom Meksiku. Glumac je priveden u vidno potresenom stanju, a svet su obišle i njegove fotografije iz pustinje, na kojima je uplakan i očajan.

Mnogi se nakon ove vesti pitaju da li je kako moguće da lažno oružje, namenjeno a snimanje filma - nekoga usmrti. Iako ćorci ne sadrže zrno, te se kao efekat čuje samo pucanj, čaura koja se nalazi u njemu ipak može ozbiljno da povredi onoga u koga je pištolj uperen pa čak i da ga ubije. Ipak, ukoliko ste udaljeni nekoliko metara od samog pucnja, ćorci ne bi trebalo da izazovu bilo kakvu štetu.

Međutim, ukoliko se oni upere u glavu, ili neki vitalni deo na licu, poput oka, ćorci mogu da izazovu i smrt, piše portal Gizmodo. Dok ćorci ne sadrže metalne projektile, tu je barut. Kada se ispali, prah se zapali i sila gasa koji eksplodira može da rani na blizinu.

Rekvizit-pištolj nije uvek igračka ili lažni pištolj i može biti da bude potpuno funkcionalno oružje.

Foto: Jutjub printskrin/The Late Show with Stephen Colbert

 

Portparol Aleka Boldvina je saopštio da je tragediju izazvala neispravni rekvizit-puška sa ćorcima.

Televizijski pisac Dejvid Slek, koji ima zasluge u serijama, od kojih je jedna i "Zakon i red" (od 1990. do danas), napisao je na Tviteru nakon tragedije: "Puške rekviziri su puške. U ćorcima je pravi barut. Mogu da povrede ili ubiju".

Incidenti ove vrste, iako retki, ipak su se dešavali u prošlosti a javnost još pamti kada je mladi sin Brusa Lija, Brendon poginuo na snimanju filma Vrana od pravog metka postavljenog u rekvizit.

I mladi glumac i model Jon-Erik Hexum poginuo je snimajući sedmu epizodu serije "Na tajnom zadatku", koja je već tada osvojila svet. Jon se dosađivao i odlučio da se malo poigra s pištoljem koji je bio deo rekvizite. Misleći kako je pištolj potpuno bezopasan, prislonio ga je na glavu simulirajući ruski rulet i pritisnuo okidač.

(Straitstimes.com)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".