Kako su mediji tada prenosili, iz suprotnog pravca naišao je automobil marke ''Mercedes'' koji je proklizao u suprotnu traku, te je došlo do direktnog sudara. Glumac je tada bio smešten u užičku bolnicu, ali se nekoliko dana nije budio iz kome pa je prebačen na VMA u Beograd. Nažalost, preminuo je 22. januara i sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Foto: V. Danilov

 

 

Poznati glumac bio je na odmoru sa suprugom Snežanom i sinom Nikolom u vikendici blizu Zlatibora, a zimovanje im je prekinula vest o smrti Snežanine tetke, te je porodica morala da se vrati za Beograd. Međutim, umesto da se svi vrate automobilom kojim su i došli, Milenko je noć pre nesreće, zbog lošeg vremena, ostatak porodice poslao za Beograd autobusom i odabrao da se sam vrati automobilom i tako suprugu i sinu spasio život.

- Bio je zaista poseban čovek zbog čega se svakog dana zahvaljujem Bogu što sam sa njim provela 20 godina života. Umeo je da nasmeje, vrati snagu. Bio je borac, vredan i odgovoran čovek. Tu smo negde slični. Zato se i trudim da zadržim snagu, jer znam da u suprotnom on to ne bi odobravao. On se ne bi predao. Borio bi se za decu. Kakav je on zapravo govore njegovi prijatelji koji su uz nas - rekla je ranije njegova supruga, Snežana Vesković-Zablaćanski, balerina i kostimografkinja Pozorišta na Terazijama.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Snežana i Milenko imaju dva sina, mlađeg Nikolu i starijeg Ivana, koji je nasledio očev talenat i upustio se u glumačke vode.

- Kada je Milenko poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz "Briljantina". Eto, danas igram u toj predstavi... Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u "niskom startu" pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao DŽordžina u "Srećnim ljudima", na Terazijama u "Herojima" - rekao je svojevremeno Ivan.

(Blic)
 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".