Danas je proglašen i nacionalni praznik u Argentini, neradan je dan, tako da se procenjuje da je na ulice izašlo čak oko pet miliona ljudi!

Masa razdraganih Argentinaca je nepregledna, svi žele da proslave titulu svetskog šampiona i poklone se najboljem igraču u istoriji Lionelu Mesiju i ostalim fudbalerima Argentine koji su se trijumfalno vratili u domovinu iz Katara.

Neverovatan doček, teško da bilo koja zemlja može ovako nešto priredi svojim miljenicima. Planirano je da parada potraje oko osam sati, ali se već pri kraju programa nije imalo gde više. Reprezentacija, to jest autobus više nije imao gde da mrdne, pa su u "pomoć" pozvani i helikopteri.

 

 

Predsedništvo Argentine je objavilo kako je pobednički tim bio prisiljen da napusti svoj autobus zbog masovnih gužvi i da su se odlučili za helikoptersku turu oko Buenos Ajresa. Neverovatne slike iz Buenos Ajresa su obišle svet!

Naime, kako prenose mediji u Argentini, Lionel Mesi i saigrači su morali da budu maltene evakuisani, a „pobednički krug“ su „optrčali“ po nebu, što je potvrdio i Enco Fernandez objavivši snimak iz vazduha.

"Svetski šampioni su preleteli celu planiranu rutu u helikopterom, jer je postalo nemoguće da se nastavi put", napisala je na Tviteru portparolka predsedništva Gabrijela Seruti i pozvala na nastavak slavlja u miru.

 

 

Prema podacima gradskih vlasti Buenos Ajresa, više od četiri miliona ljudi okupilo se duž puta kojim je trebalo da prođe reprezentacija, od kompleksa zgrade Fudbalske federacije Argentine i centra grada. Taj put je dug 32 kilometra.

Predsednik federacije Čikvi Tapia izjavio je pre odluke o preletanju helikopterom da organi bezbednosti ne dozvoljavaju nastavak puta.

"Hiljadu izvinjenja u ime svih igrača, šampiona", napisao je Tapia na Tviteru.

 

 

Fudbaleri koji su u 11.45 po lokalnom vremenu krenuli autobusom, uspeli su da pređu desetak kilometara za tri sata. Okupljeni navijači su usporavali vožnju autobusa.

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".