Ispostavilo se da korišćene kesice čaja imaju mnogo iznenađujućih upotreba. Najpoznatije je verovatno da se koristi kao obloga za umorne, nadražene ili otečene oči. Donosi trenutno olakšanje i vraća svežinu izgledu. Još bolji efekat možete postići kada je stavite u frižider na neko vreme. Takva hladna obloga je ponekad kao spas.

Foto: Profimedia

 

Nakon što popijete svoj topli napitak, kesice okačite na radijator ili kvaku, a evo i zašto:

Ako je natopite svojim omiljenim eteričnim uljima, delovaće kao prirodni osveživač vazduha. Miris će biti pušten svaki put kada se vrata otvore i zatvore. A ako je stavite na radijator, biće još bolje. Toplota će pojačati prijatan miris. Jednostavno, jeftino i u duhu nultog otpada. Vrećica čaja koja visi na radijatoru ili kvaci možda ne izgleda baš estetski, ali lepo miriše u celoj prostoriji. 

Zaštitite najdraže posuđe od rđe

Tanini su antioksidansi kojih je najviše u crnom čaju, a izvrsni su i za borbu protiv rđanja posuđa: nakon pranja posuđe jednostavno premažite iskorišćenom vrećicom crnog čaja i osiguraćete mu duži vek.

Uklonite neugodne mirise iz frižidera

Otvorenu posudu s iskorišćenim vrećicama čaja stavite u frižider kako biste iz njega uklonili neugodne mirise.

Foto: Profimedia

 

Uklonite masne mrlje s posuđa

Nekoliko iskorišćenih vrećica čaja stavite u toplu vodu i u nju potopite masno suđe, otprilike pet do deset minuta i rešićete se tvrdokornih masnih mrlja

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".