- Prva stvar koju ćemo sledeće godine pokušati da realizujemo je postavljanje 101 objekta službe javnog reda - rekao je Šapić na redovnoj konferenciji za novinare u Starom dvoru i dodao da je siguran da će to biti započeto, a veruje i završeno do kraja 2023. godine.

Svaki deo grada imaće svog Belog

Na taj način će, kako je istakao, svaki deo grada imati svoju stanicu službe javnog reda gde će boraviti komunalni milicajci ili beogradski lični - BELI koji će, dodao je, voditi računa o svim stvarima o kojima je u prethodnom periodu govorio, a pre svega uvesti dodatan javni red i bezbednost i sigurnost na beogradske ulice.

Besplatni vrtići i udžbenici za svu decu

Šapić je rekao da je budžetom obezbeđen novac da od sledeće školske godine svi beogradski osnovci i srednjoškolci dobiju besplatne udžbenike.

Takođe, dodao je da su obezbeđena sredstva da od sledeće školske godine sva beogradska deca besplatno idu u vrtiće.

Popusti uz beogradsku karticu

Gradonačelnik je rekao i da je plan da sledeće godine bude implementirana beogradska kartica uz pomoć koje će, dodao je, građani moći da ostvare brojne benefite.

Naveo je da će svaka beogradska kartica biti personalizovana i da će postojati za tri kategorije građana - maloletna lica, odrasle i penzionere, to jest osobe starije od 65 godina.

Jedna od prvih velikih stvari koje će građani moći da ostvare uz pomoć ove kartice su, rekao je Šapić, besplatni bazeni tokom čitavog leta.

Šapić je rekao da će opštinski budžeti biti veći nego ikada čime će, dodao je, opštinskim upravama biti data mogućost da "više dođu do građana i budu operativnije".

Obnova više od 100 ulica

Budžetom za narednu godinu opredeljena su i sredstva za putnu infrastrukturu, a Šapić je najavio da će sledeće godine biti obnovljeno ili rekonstruisano više od 100 ulica u Beogradu.

- Neke će biti presvučene, neke ozbiljno rekonstruisane, neki bulevari će biti prošireni - rekao je Šapić i dodao da će o tome više govoriti na predstojećoj sednici gradskog parlamenta.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".