Po mišljenju većine fudbalske javnosti Mesi je sada potvrdio status najboljeg fudbalera svih vremena, a tridesetpetogodišnji kapiten Argentine nakon utakmice je rekao kako se neće oprostiti od reprezentacije. 

- Ne, ovo nije moj kraj u reprezentaciji. Želim nastaviti igrati kao aktualni prvak sveta u argentinskom dresu. O ovom trofeju sam sanjao ceo život. Ovo što smo napravili želeo sam od detinjstva - rekao je Mesi novinarima nakon utakmice.

Mesi je osvojio 36 trofeja u klupskom fudbalu, a s reprezentacijom je do Katara imao olimpijsko zlato iz 2008. i prošlogodišnju Kopa Ameriku. Postigao je 791 gol i dodao 350 asistencija u 1002 utakmice, dok je u nacionalnom dresu upisao 172 nastupa uz 98 golova.

U finalu je odigrao svoju 26. utakmicu na Svetskim prvenstvima i tako postao rekorder po broju nastupa ispred Nemca Lotara Mateusa, a sa 13 golova najbolji je argentinski strelac na Mundijalima. Postao je i prvi igrač koji je dao golove u grupnoj fazi, osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu i finalu Svetskog prvenstva.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".