Argentina je u prvom poluvremenu bila bolji protivnik, a njihovu dominaciju na terenu krunisao je Lionel Mesi u 23. minutu pogotkom sa bele tačke. 

Penal je skrivio Osman Dembele dva minuta ranije, kada je u svom šesnaestercu srušio Anhela di Mariju. Pogledajte kako je to izgledalo:

Prednost "gaučosa" udvostručio je Anhel di Marija u 36. minutu, na asistenciju Mekalistera, nakon fantastičnog kontranapada. 

Tada je reagovao selektor francuske reprezentacije Didije Dešan i u 41. minutu izvršio je čak dve izmene. Teren su napustili Žiru i Dembele, a u igru su ušli Tiram i Muani. 

U nastavku igre tempo je isprva opao, ali je onda Francuska napravila pravi mali "blickrig". Dva gola za Kilijana Mbapea - minut za minut.

Mbape je prvo bio siguran sa bele tačke u 80. minutu. Pogledajte kako je napravljen penal i kako je napadač pogodio sa "kreča":

Nedugo potom, u 81. minutu, Mbape je izjednačio maestralnim volej udarcem, a ovim rezultatom je okončan i regularni deo utakmice. Pogledajte i taj momenat:

U produžetku videli smo pravu dramu. U 109. minutu videli smo i peti gol na ovoj utakmici, a strelac je, ko drugi, do Lionel Mesi.

Novo izjednačenje "galskim petlovima" doneo je Kilijan Mbape u 118. minutu sa penala. Ovo je bio treći pogodak mladog fudbalera na ovom meču. 

Prvi izvođač jedanaesterca za Francusku bio je Kilijan Mbape koji je i ovog puta bio siguran. Za Argentinu prvi je pucao Lionel Mesi, koji je takođe pogodio. 

Drugu seriju promašajem je otvorio Kingsli Koman, a posle njega precizan je bio Paulo Dibala. 

Treći penal za Francusku promašio je Čuameni, koji je promašio ceo gol. Sa druge strane, Paredes je bio precizan i povisio je rezultat na 3:1.

Četvrti penal za Francuze pogodio je Kolo Muani, a penal odluke pogodio je Montijel. 

Ovom pobedom, Argentina je postala prvak sveta po treći put u svojoj istoriji. Prvu titulu "gaučosi" su osvojili 1978. godine, a potom su uspeh ponovili na Mundijalu u Meksiku 1986. godine predvođeni legendarnim Dijegom Armandom Maradonom. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".