Legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini posle višegodišnje borbe s leukemijom, javili su juče italijanski mediji, nakon čega je porodica potvrdila užasne vesti.

Foto: MV

 

 

Supruga Arijana i deca slavnog Mihe su, kao i svi njegovi fanovi širom sveta, do poslednjeg trenutka verovali da će fudbaler uspeti da pobedi bolest. Nimalo iznenađujuće, budući da je naš Siniša bio jedan od najvećih boraca na fudbalskom terenu, a mnogi su nakon što su čuli za njegovu dijagnozu 2019. godine isticali da njegov karakter ne dozvoljava ništa osim vatrene borbe.

U jednom trenutku delovalo je kao da je pobeda blizu, nakon što se Sinišino stanje značajno popravilo.

- Život je fantastična stvar, pogotovo kada prolazite kroz nešto kroz šta sam ja prolazio. Onda uživate u svakom momentu, u svakom detalju. Praktično sam rođen dva puta. Prvo u februaru 1969. godine, a onda 50 godina kasnije - ispričao je Siniša Mihajlović u intervuu za "Skaj".

Foto: Profimedia

 

 

Kako je njegova ćerka Viktorija primetila, a i on sam priznao, tokom svoje bitke s bolešću počeo je otvorenije da pokazuje emocije.

- Naučio sam da plačem, i nije me sramota. Nikoga ne bi trebalo da bude. Pre toga sam sve držao u sebi, onda sam shvatio da je plakanje dobra stvar, kao i pokazivanje ljubavi prema ljudima - rekao je on tada.

Mihajlović je istakao da se uvek nadao i trudio, a nisu ga obeshrabrili ni strašni snovi - otkrio je da je dva puta sanjao sopstvenu sahranu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Sanjati svoju sahranu nekoliko puta je veoma čudno. Nikada nisam izgubio nadu, sve sam to povezao sa svojom željom za borbu. Hranio sam svoju hrabrost. Naravno, doktori su imali veliku ulogu u svemu tome, jer bez toga bih bio hrabar, ali ne bih uspeo - rekao je dok se oporavljao Siniša.

Nažalost, jedan od najvećih fudbalera s ovih prostora izgubio je bitku. Siniša Mihajlović biće sahranjen u ponedeljak u Rimu.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".