On se sumnjičio kao jedan u grupi za digitalnu prevaru u vrednosti od čak 70 miliona dolara. NJegov advokat Milan Petrović iz Niša objašnjava da se protiv Krstića vode dva postupka.

- Od ta dva postupka, jedan se vodi samo protiv Kristijana u državi NJujok, a imamo drugi postupak, pokrenut od strane Sjedinjenih Američkih Država, po kome se sumnjiče njih jedanaestoro osoba od kojih su neki iz Niša, a neki iz inostranstva. Sada je Apelacioni sud u Beogradu usvojio naše dopise tako da je odbio da se Krstić izruči SAD-u. Ovaj drugi postupak je trenutno u zastoju zbog preporuke suda u Strazburu koji imasju preporuku da se zastane sa izručenjima. Videćemo kakav će biti epilog, rekao je za Kurir Milan Petrović, Krstićev branilac.

Kristijan Krstić i njegova supruga koja je imala nanogicu zbog istog krivičnog dela, nisu dostupni pravnim subjektima u Srbiji jer su pre nekoliko meseci samo "isparili" iz Niša.

Foto: Profimedia

 

- Preinačava se rešenje Višeg suda u Beogradu, pšosebno odeljenje za organizovani kriminal pa se odbija izručenje Sjedinjenim Američkim Državama za Kristijana Krstića. Svi oni se terete za izvršenje krivičnog dela zavera u izvršenju prevare sa hartijama od vrednosti što predstavlja prekršaj glave XVIII krivičnog zakona SAD - navodi se između ostalog u rešenju u koji smo imali uvid.

Ovaj slučaj uzburkao je javnost u Nišu, ali i čitavoj Srbiji jer Amerika traži izručenje građana koji su između ostalog i naši državljani. Kristijan Krstić je rođen u Ninbergu, a ima srpsko i australijsko državljanstvo.

Svih jedanaestoro lica se terete da su otvorili 16 platformi za investiranje bitkoinima gde su ludi iz celoga sveta ulagali, a onda su shvatali da su prevareni jer su se platforme gasile jedna po jedna tako da su ostajali bez svog novca. Najviše ima prevarenih stanovnika države Teksas u SAD, a njihova krivica bi trebala da se dokaže na sudu.

(Kurir)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".