Lionel Mesi je doneo pobedu Argentini sa jednim golom i asistencijom ali je nakon utakmice rekao da mu je finale poslednji meč na Svetskim prvenstvima i tako slomio srce mnogim zaljubljenicima u fudbal.

- Ponosan sam što ću završiti karijeru na svetskim prvenstvima nastupom u finalu. Neverovatno je šta se dešava. U nedelju igram poslednji meč na svetskom prvenstvu, sledeće takmičenje je daleko. Nadam se da ću ga završiti na najbolji mogući način - rekao je Mesi.

Mesi se osvrnuo i na meč sa Hrvatskom.

- Uživam i osećam se dobro, spreman za svaku utakmicu. Žrtvujemo se. Morali smo da igramo produžetke protiv Holandije i nije bilo lako. Stigli smo umorni, ali smo smogli snage i odigrali ozbiljnu utakmicu.

Onda je otkrio i ključ pobede.

- Dobro smo se pripremili. Znali smo da će Hrvatska imati loptu u svom posedu jer ima dobre igrače na sredini terena, ali smo znali i da ćemo imati svoje šanse. Pored toga što je ova reprezentacija jaka, takođe je veoma inteligentna i zna da čita situacije tokom meča. Dobro smo se pripremili i srećan sam.

Argentina će u nedelju igrati finale Mundijala protiv pobednika duela Francuska - Maroko, a to će ujedno biti i poslednji meč Lionela Mesija u nacionalnom dresu.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".