Kako pišu britanski mediji, identifikovan je dečak koji je pokušao da spasi ostale dečake koje čak nije ni poznavao. Desetogodišnji DŽek DŽonson je bez razmišljanja o tome da li će ugroziti svoj životu, uskočio u hladno jezero Solihal nakon što je čuo zapomaganje trojice dečaka koji su prethodno upali u vodu. 

Nažalost, dečak je preminuo zbog svoje hrabrost. Pored njega, preminula su još dva mališana čije je živote pokušao da spasi, dok se treći dečak (6) u bolnici bori za život, piše Miror.

DŽeka su hitne službe izvukle iz vode, zajedno sa policajcem koji je pokušao da probije led tokom spasavanja.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako pišu mediji, posebno je potresna činjenica da su roditelji dečaka sve vreme bili na obali jezera tokom akcije spasavanja i posmatrali nemilu scenu.

 

 

- Naše molitve su uz roditelje dečaka. Svi smo slomljeni. Saznali smo da je DŽek pokušao da spase dečake koje čak nije ni poznavao. On je bio neverovatan - napisala je njegova tetka u objavi na Fejsbuku.

Drugi dečaka koji se nalazio na mestu tragedije opisao je kako je došlo do toga da dečaci upadu u ledenu vodu. On je ispričao da je jednom dečaku prvobitno noga upala u led, te da su drugi pojurili da mu pomognu, ali da su tada svi propali kroz zaleđeno jezero.

Porodice preminulih dečaka su razorene i skrhane bolom, pišu mediji.

U vreme incidenta temperatura je pala na +1 stepen, dok je tokom noći bilo i do -3 stepena.

Sinoć je u rodnom gradu održana komemoracija preminulim mališanima, a na stotine okupljenih ljudi je aplaudiralo DŽeku zbog njegove neverovatne hrabrosti. Među okupljenima bili su i vatrogasci koji su prvi došli na lice mesta i učestvovali u izvlačenju dečaka iz jezera.

 

 

- Počivajte u miru momci - samo je jedna od transparenata koji su nosili okupljeni na komemoraciji.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, tragedija se dogodila u nedelju popodne kada su trojica dečaka upala u zaleđeno jezero dok su se igrali.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".