Večeras je na programu prvo polufinale između Hrvatske i Argentine. Hoće li Hrvati drugi put uzastopno u veliko finale ili će Argentinci najveću utakmicu igrati po četvrti put u istoriji, saznaćemo večeras u 20 časova na najvećem katarskom stadionu „Lusail“.

Pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji, Hrvatska je pobedila Argentinu sa 3:0 i upravo se ovaj meč okarakterisao kao prekretnica za Zlatka Dalića, koji je kasnije sa svojim pulenima stigao do velikog finala. Istina ovaj meč će imati mnogo veću težinu nego u Rusiji koji je bio odigran u grupnoj fazi, jer pobednik dolazi na korak do sna.

Taj san sanjaju svi, a čini se najviše kapiteni ove dve selekcije. Veliki igrači sa istim incijalima i sa istim brojem na dresu (10). Večeras ćemo verovatno videti poslednji obračun Luke Modrića i Lionela Mesija na Svetskim prvenstvima.

Hrvati Igraju protiv još jedne velike selekcije, koja je verovatno slabija od Brazila kojeg su već poslali kući, ali koja ima Lionela Mesija. Jasno je da ovo poslednja prilika za Mesija da izađe iz senke Dijega Maradone i zasluži status božanstva, a to će bar kada je u pitanju reprezentativni fudbal biti moguće samo ako ode do kraja, iako će neki reći da je Mesi već najveći svih vremena. Ako ode do kraja biće jasno ko je GOAT. Prednost južnoameričke selekcije ta što nikada nije izgubila polufinalni meč, na četiri meča su ostvarili sve četiri pobede. 

Očekuje se da će Mesija i društvo bodriti preko 50.000 Argentinaca.

Nema sumnje da nas večeras čeka spektakl.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".