"Vatreni" se nadaju ponavljanju uspeha sa prošlog Mundijala u Rusiji kada su u grupnoj fazi ubedljivo slavili protiv "gaučosa" rezultatom 3:0. Strelac na tom meču bio je i kapiten i najbolji igrač Hrvatske, Luka Modrić. Nakon prvog mesta u grupi, Hrvati su daleko dogurali na tom turniru, a poraženi su u samoj završnici. Podsetimo, oni su tada finale izgubili od selekcije Francuske, aktuelnog svetskog prvenstva u fudbalu. 

Sa druge strane, Argentinci veruju da će ponoviti uspeh sa prvenstva sveta održanog u Brazilu 2014. godine kada su, na njihovu žalost, u finalnoj utakmici poraženi minimalnim rezultatom od reprezentacije Nemačke nakon produžetaka. 

Pored želje za osvetom "gaučosa", ovaj meč će biti zanimljiv i zbog susreta nekadašnjih saigrača. Naime, malo je poznato da su selektor Argentine Lionel Skaloni i napadač Hrvatske Marko Livaja bili saigrači u Atalanti 2013. godine. NJih dvojica su u timu iz Bergama proveli zajedno Skalonijevu poslednju igračku sezonu.

Nakon što je okačio kopačke o klin, Skaloni je uplovio u trenerske vode, a prvi trenerski aganžman mu je bio na klupi Sevilje, gde je radio kao pomoćnik Horheu Sampaoliju. Posle epizode u Španiji, Skaloni je bio pomoćni trener Argentine, a 2018. godine je preuzeo mladu reprezentaciju svoje zemlje do 20 godina. 

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Na tom mestu proveo je par meseci, a već krajem iste godine preuzeo je A selekciju Argentine. U svom mandatu osvojio je Kopa Ameriku, a trofej na Mundijalu bi svakako bio kruna njegove trenerske karijere. 

Foto: Jutjub printskrin/clsman

 

Sa druge strane, Marko Livaja je nakon Atalante promenio nekoliko evropskih timova, pre nego što se 2021. godine vratio u splitski Hajduk. Hrvatski napadač je postigao jedan pogodak na ovom prvenstvu sveta, a precizan je bio na utakmici protiv Kanade koju su "vatrenu" dobili rezultatom 4:1.

Foto: Profimedia

 

Ovaj polufinalni meč na programu je večeras od 20.00 časova.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".