Akcija hapšenja je izvedena po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine, a sproveli su je policijski službenici SIPA, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog ratnog zločina počinjenog u selu Jošanica kod Foče, u decembru 1992. godine, kada je ubijeno 56 žrtava srpske nacionalnosti, pretežno civila, među kojima je bilo i žena i dece.

Tokom napada spaljene su i uništene kuće i imovina ubijenih. Žrtve su nakon zločina pronađene i identifikovane. Osumnjičeni se terete da su kao komandanti i pripadnici Višegradske brigade tzv. "Armije BiH", učestvovali u napadu na selo i počinili zločin na srpskim stanovništvom.

U predmetu je izvršena opsežna istraga tužilaštva sa više partnerskih policijskih agencija i institucija, kao i prikupljanje velikog broja dokaza o počinjenom zločinu i izvršiocima. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će iz SIPA biti dovedeni postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".