Manda se družio sa žestokim momcima Željkom Ražnatovićem Arkanom, Zoranom Šijanom, Radetom Ćaldovićem Ćentom, Slavkom Mijovićem, Milanom Đorđevićem Bombonom i drugima.

NJegov sin Aleksandar Mandić na društvenim mrežama često deli fotografije oca i njegovih prijatelja, ali i fotografije na kojima je on sa tim ljudima. Na njima su neretko pozirali sa oružjem.

Aleksandar, koga su u to vreme nazivali najbogatijim klincem devedesetih, u više navrata je iznosio detalje iz života oca.

- Moj otac je imao svog privatnog fotografa koji je išao sa njim 24 sata, slikao... Kao da je slutio! Svaki put se slikalo, snimalo... To je sve dokumentovano - ispričao je Aleksandar.

 

Prema pričama, sa sobom je imao veliku količinu novca, znalo se da kada je Mandić u restoranu niko ne plaća račun, ceo dan i celu noć se pilo i jelo, cehovi su iznosili na desetine hiljada maraka, a on ih je na kraju sve plaćao. O tom raskalašnom životu svedoči i Aleksandrovo priznanje da je sa svega 9, 10 godina u džepu nosio 20, 30 hiljada maraka koje mu je otac davao.

U NJujorku je, kako Aleksandar tvrdi, upoznao i "tadašnjeg velikog bosa", kada je mogao i da strada.

- Bila je to 1992. godina. Manda i Slavko Mijović boravili su u NJujorku tri meseca u gostima kod tadašnjeg velikog bosa! Za to vreme upoznali su mnoge svetske face, između ostalih Majka Tajsona i Silvestera Stalonea - pričao je Mandić:

- Postoji jedna anegdota koja je zadesila oca i Slavka. Naime, po dolasku u NJujork, trebalo je da kažu lozinku, koju su zaboravili. Olako je mogao da ispadne problem, jer je u to vreme taj bos kod kojeg si išli bio strah i trepet u celoj Americi. Posle im je rečeno da, ko zaboravi lozinku završi obešen na drvetu, ali srećom naišla je njihova veza i problem je bio rešen, pa su sačuvali glave na ramenima.

Manda je ubijen 15. januara 2000. godine, kada je imao 44 godne, u hotelu Interkontinental u Beogradu kada je sedeo u društvu Arkana i Dragana Garića, koji su takođe ubijeni.

Fotografija ispod navodno je nastala neposredno pre ubistva.

 

 

Ubice su prišle separeu u kojem su ubijeni sedeli, pozdravili se sa njima, a onda su otvorili vatru. Kasnije je utvrđeno da su ga počinili Dobrosav Gavrić, bivši policajac, i njegovi saučesnici Milan Đuričić i Dragan Nikolić.

(Republika)