NAJNOVIJE sportske vesti koje stižu iz "kraljice sportova" prilično su zapanjujuće.

Naime, kenijski trkač David Rudiša, dvostruki olimpijski šampion, preživeo je pad aviona.

Letelica u kojoj su bili Rudiša i još pet osoba pala je u subotu u okrugu Kađiado, u jugoistočnoj Keniji. Putnici su se vraćali sa "Olimpijskog nadmetanja Masai ratnika", koji se održavao u pomenutom okrugu.

Usled posledica pada, Stefen Ole Marai, jedan od čelnika kenijske atletike, zadužen za rad sa veteranima, doživeo je povrede rebara i nalazi se u bolnici, dok su ostali prošli sa lakšim povredama.

- Sve se desilo sedam ili osam minuta od poletanja, kada se motor prosto ugasio. Pilot je ugledao mesto na kome bi moglo da se izvede sletanje, ali je jedno krilo zakačilo granu drveta. Avion je odmah počeo da se okreće i onda pao na tlo na kome je bilo i kamenja - rekao je Rudiša.

Slavni atletičar je tome dodao:

- Hvala Bogu da su svi preživeli i to sa lakšim povredama. Strašno je kad vam se srce stegne (od strepnje), a molite se Bogu. Pilot je uradio nestvaran posao u održavanju aviona stabilnim (pred prizemljenje), koliko je to bilo moguće.

Rudiša je tako i drugi put preživeo strašan udes, jer je 2019. bio u kolima kojima je pri punoj brzini pukla guma pa je došlo do sudara sa autobusom koji je išao u suprotnom pravcu. I tada je Kenijac prošao bez težih posledica.

Ovaj 33-godišnjak je dvaput osvajao olimpijsko zlato u trkama na 800 metara (2012. i 2016.), a svetski prvak u pomenutoj discipini je bio 2011. i 2015. godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".