Jutros je održana komemoracija Miodragu Ješiću, a dva sata kasnije i sahrana na Topčiderskom groblju.

Komemoracija je održana u prostorijama SC Partizana - Teleoptik. Prisustvovali su mnogi saigrači, učenici i treneri koji su sarađivali sa Ješićem.

Od Miodraga se oprostio njegov veliki prijatelj i saigrač Rade Zalad, koji je držao govor na komemoraciji.

FOTO: M. Vukadinović

 

- Okupili smo se najtužnijim mogućim povodom, da se oprostimo od supruga, roditelja, prijatelja, a pre svega dobrog čoveka i uvaženog sportiste. Kao dugogodišnji saborac, kolega osetio sam potrebu da sa vama podelim bol, ali i da se osvrnem na naše uspomene. Svoj bogat i ostavren životni put započeo je u Osečenici kod Valjeva. Još kao mali zajedno sa majkom Milenom i bratom Ivanom odselio se u Beograd i nastanio se u Železniku, gde počinje fudbalsku karijeru i nastavlja u Partizanu. Posle višegodišnjeg staža odlazi u Tursku. Tamo je bio dugo godina kapiten i najbolji igrač Altaja. Navijači su mu skandirali imperator Ješić. Uz sportsku karijeru je išao i njegov privatni život, dobio je kćerku Jelenu 1982. godine. Kako su nam bile istih godina, zajedno su odrastale. Decembra 2000. godine desila se užasna tragedija, Jelena je stradala u saobraćajnom udesu, imala je samo 18 godina. Ostatak Miodragovog života obeležio je ovaj tragični događaj, nikada nije više bio isti čovek. Ipak, snagom svog karaktera i volje, uspeo je da potisne i u svojoj duši sakrije sve to i nastavi život dalje. Smisao je pronašao u supruzi Leni i dobio sina, unapredio je trenersku karijeru i veliki trag je ostavio u Partizanu. Iznenada i prerano nas je napustio veliki čovek, sportista i trener. Počivaj u miru, dobri Miodraže - oprostio se Zalad od svog prijatelja i saigrača Ješića.

FOTO: M. Vukadinović

 

Od bivšeg trenera i igrača kluba iz Humske su došli da se oproste mnogi bivši igrači Partizana, ali i Crvene zvezde. Fudbalska Srbija se oprašta od dobrog duha, čoveka koji je ostavio dubok trag među crno-belima.

Podsećanja radi, Miodrag Ješić je poginuo u četvrtak na putu Ruma-Jarak, kada je njegov automobil prešao na drugu stranu i direktno se sudario sa dolazećim kamionom.

Najveći deo igračke karijere, od 1980. do 1994. godine, proveo je među crno-belima za koje je odigrao 148 ligaških mečeva i postigao 13 golova. Nakon toga je igrao za turske klubove Altaj i Trabzon.

Trenersku karijeru je počeo nedugo posle okončanja igračke, a radio je u skoro 30 klubova.

Vodio je, između ostalih, OFK Beograd, Partizan, Liteks, Budućnost, Sarajevo, a radio je i u Turskoj, Kini, Libiji, na Maldivima, u Tunisu, Iranu i Saudijskoj Arabiji, gde je u septembru okončao poslednji trenerski angažman.

Kao igrač bio je šampion Jugoslavije sa Partizanom, a kao menadžer prvak arapske lige sa Sfaksijenom iz Tunisa, Bugarske sa CSKA iz Sofije, šampion Libije sa Al Itihadom i Mjanmara sa Jangonom.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".