Kapiten fudbalske reprezentacije Portugalije Kristijano Ronaldo objavio je danas da nije uspeo da osvoji Svetsko prvenstvo sa nacionalnim timom svoje zemlje, što mu je bio najveći san u profesionalnoj karijeri.

Portugalija nije uspela da se plasira u polufinale SP, pošto je sinoć u četvrtfinalu Mundijala poražena od Maroka (0:1). Ronaldo se dan posle meča sa Marokom oglasio na društvenim mrežama.

- Osvajanje SP s Portugalijom bio je najveći i najambiciozniji san moje karijere. Srećom, osvojio sam puno međunarodnih titula, uključujući i sa reprezentacijom, ali moj najveći san je bio da podignem ime naše zemlje na vrh sveta. Borio sam se za to. Mnogo sam se borio za ovaj san - napisao je Ronaldo na Instagramu.

Foto: Tanjug/AP

 

Ronaldu (37) je Mundijal u Kataru bilo peto prvenstvo sveta u karijeri.

- Dao sam sve od sebe na pet SP za ovih 16 godina. Igrao sam uz sjajne saigrače i podršku miliona Portugalaca. Ostavio sam sve na terenu. Nikada nisam pobegao od borbe i nikada nisam odustajao od tog sna. Nažalost, taj san je juče završen - dodao je portugalski fudbaler.

Ronaldo je za reprezentaciju Portugalije odigrao 196 utakmica.

- Ne isplati se reagovati vruće glave. Samo želim da svi znaju da je puno toga rečeno, mnogo toga napisano, puno se nagađalo, ali moja posvećenost Portugaliji nije se promenila nijednog trenutka. Uvek sam se borio za svačiji cilj i nikada ne bih okrenuo leđa svojim saigračima i svojoj zemlji. Za sada nemam više šta da kažem. Hvala ti, Portugalijo, hvala ti, Katare. San je bio lep dok je trajao... Sada je vreme da dopustim svakome da sam donese zaključke - zaključio je Ronaldo.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".