Fudbaleri Francuske savladali su ekipu Engleske rezultatom 2:1 u pravom evropskom derbiju viđenom u poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Kataru. 

Francuska je došla u vođstvo već u 17. minutu fantastičnim pogotkom mladog fudbalera Real Madrida Aurelijena Tčouamenija. Ipak, nakon što su "trikolori" postigli pogodak, sve se okrenulo. 

Foto: Tanjug/AP

 

Engleska je većim delom utamice bila bolji protivnik i svoju bolju igru krunisali su sa bele tačke u 54. minutu utakmice. Strelac je bio Hari Kejn. Nakon poravnanja rezultata, Englezi su i dalje bila bolja ekipa na terenu, ali su ipak Francuzi prvi došli do drugog pogotka. 

Igrao se 78. minut kada je rekorder francuske reprezentacije Olivije Žiru sjajno pogodio glavom pored Harija Megvajera. 

Foto: Tanjug/AP

 

Priliku za novo izjednačenje propustio je Hari Kejn koji je promašio penal dosuđen nakon faula Tea Ernandeza.

Foto: Tanjug/AP

 

Ovom utakmicom formiran je i poslednji polufinalni par na ovogodišnjem Mundijalu. 

Utakmice polufinala na programu su u utorak, 13. decembra, odnosno u četvrtak, 14. decembra. 

U prvoj polufinalnoj utakmici sastaće se reprezentacije Hrvatske i Argentine od 20.00 časova. Dan kasnije, snage će odmeriti Maroko i Francuska.

Fudbaleri Maroka ranije danas su napravili novu senzaciju na turniru savladavši ekipu Portugala rezultatom 1:0.

Foto: Tanjug/AP

 

Žilava afrička ekipa nakon izbacivanja Španije, svetskog prvaka iz 2010. godine, uspela da  savlada i prvaka Evrope iz 2016. Strelac jedinog gola na meču bio je Jusuf En-Nesiri koji je matirao portugalskog golmana Dijoga Koštu u 42. minutu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Maroko je još jednom pokazao koliko je dobar tim i tokom meča bio je kvalitetniji protivnik od Portugala, koji je u drugom poluvremenu opsedao gol afričkog tima. Stvarali su šanse Portugalci, ali reprezentacija Maroka uspela je da se odbrani i dođe do najveće najboljeg rezultata u svojoj, ali i istoriji afričkog reprezentativnog fudbala. Naime, ovom pobedom, Maroko je postao prva ekipa sa afričkog kontinenta koja je uspela da se plasira u polufinale nekog prvenstva sveta. 

Pored istorijskih uspeha Maroka, ovu utakmicu obeležile su i suze kapitena Portugala Kristijana Ronalda kome je ovaj poraz naročito teško pao. 

Foto: Tanjug/AP

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".