U poslednjem četvrtfinalnom meču Svetskog prvenstva u Kataru od 20.00 časova sastaju se reprezentacije Engleske i Francuske. 

Ovaj meč važi za pravi evropski derbi i označen je kao najbolji četvrtfinalni susret. 

Čini se da je ova utakmica počela i pre pomenutih 20.00 časova i to na društvenim mrežama. Zapravo, ovaj meč su započeli državnici dve zemlje koje se sastaju u četvrtfinalu Mundijala, džentlmenski poželevši sreću jedni drugima.

Naime, predsednik Francuske Emanuel Makron obratio se premijeru Velike Britanije Rišiju Sunaku koga je "pecnuo".

Foto: Tanjug/AP

 

- Dragi Riši Sunak, jedva čekam ovaj meč večeras. Ako Plavi (Francuzi) pobede (a pobediće!), onda ćete nam poželeti sreću u polufinalu... ok? - napisao je francuski predsednik na engleskom jeziku.

Na odgovor svog britanskog kolege nije dugo čekao, te mu je premijer te zemlje odgovorio da se nada da to neće morati da radi.

Foto: Tanjug/AP

 

- Nadam se da to neću morati da radim. Ali je dogovor postignut. Jedva čekam da podržite Engleze u sledećoj utakmici - odgovorio je Sunak koji je postavio smajlija koji namiguje.

Nakon toga, Sunak je podelio sliku sa engleskim šalom. 

- Napred Engleska! Učinite nas ponosnim - napisao je britanski premijer.

Podsetimo, nedavno je francuski predsednik Emanuel Makron pokazao pravo fudbalsko znanje kada je prognozirao rezultat meča njegove reprezentacije i selekcije Poljske. Pored tačnog krajnjeg ishoda utakmice, Makron je pogodio čak i strelce pogodaka. 

Maroko je danas pobedom protiv Portugala obezbedio svoje mesto u polufinalu Svetskog prvenstva i čeka boljeg iz susreta Engleska - Francuska. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".