Fudbaleri Maroka pobedili su selekciju Portugala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru rezultatom 1:0.

Žilava afrička ekipa nakon izbacivanja Španije, svetskog prvaka iz 2010. godine, uspela da  savlada i prvaka Evrope iz 2016. minimalnim rezultatom. Strelac jedinog gola na meču bio je Jusuf En-Nesiri koji je matirao portugalskog golmana Dijoga Koštu u 42. minutu. 

Maroko je još jednom pokazao koliko je dobar tim i tokom meča bio je kvalitetnija protivnik od Portugala, koji je u drugom poluvremenu opsedao gol afričkog tima. Stvarali su šanse Portugalci, ali reprezentacija Maroka uspela je da se odbrani i dođe do najveće najboljeg rezultata u svojoj, ali i istoriji afričkog reprezentativnog fudbala. Naime, ovom pobedom, Maroko je postao prva ekipa sa afričkog kontinenta koja je uspela da se plasira u polufinale nekog prvenstva sveta. 

Foto: Tanjug/AP

 

Prva zvezda evropske ekipe, Kristijano Ronaldo, ponovo je meč počeo sa klupe, a u igru je ušao već u 51. minutu. Ipak, prisustvo jednog od najboljih fudbalera svih vremena nije pomogla njegovoj reprezentaciji da stigne do pozitivnog rezultata.

Ono što je interesantno jeste činjenica da će Ronaldo verovatno završiti karijeru bez gola u nokaut fazi svetskih prvenstava. S obzirom na to da u februaru mesecu Portugalac puni 38 godina, teško je očekivati da ćemo ga videti na prvenstvu sveta 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku.

Foto: Tanjug/AP

 

Na ukupno osam utakmica u eliminacionoj fazi takmičenja, uključujući i meč za treće mesto, Ronaldo je proveo 570 minuta na terenu, ali nije uspeo da zatrese mrežu protivnika. Za to vreme, slavni Portugalac je uputio čak 27 udaraca ka golu, ali nije uspeo da postigne pogodak. 

Podsetimo, nakon poslednjeg zvižduka, ovaj poraz je najteže pao Kristijanu Ronaldu koji je bio razočaran ovim porazom i eliminacijom sa Mundijala da nije mogao da suzdrži suze.

Foto: Tanjug/AP

 

Ronaldo je nakon meča zaplakao, što pokazuje koliko mu je teško pao poraz na verovatno njegovom poslednjem Mundijalu. 

Foto: Tanjug/AP

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".